CELCO | header | Proiecte eficiente energetic Informare GDPR Clubul Zidarilor Cupa CELCO English Brochure Brosura bulgara Brosura ucrainiana
Informare GDPR Clubul Zidarilor Cupa CELCO English Brochure Brosura bulgara Brosura ucrainiana
 
CELCO | Big Banner

30 de ani de renume

18 august 2020

Brandul CELCO împlinește 30 de ani!

Ce repede trece timpul! Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când o modestă fabrică de materiale de construcții din Constanța, cunoscută pe vremuri ca I.P.B.C.A, a devenit o companie modernă, adaptată economiei de piață. Cine își imagina în anul 1990, când Întreprinderea de Prefabricate din Beton Celular Autoclavizat Constanța și-a schimbat numele în Celco SA, că acesta va deveni un brand național? La înființare, unitatea fusese proiectată pentru o producție anuală de 230.000 metri cubi, dar după doi ani nu mai făcea față cererii tot mai mari de BCA. În Dobrogea s-au ridicat cartiere întregi de locuințe și noul material s-a impus decisiv pe șantierele de construcții, prin performanțele sale. Multe case și proiecte de anvergură s-au ridicat în acești 30 de ani cu produsele de zidărie BCA CELCO.Mulți au fost cei care au ales să construiască folosind produsele noastre, iar noi am clădit o companie solidă care s-a impus pe piața materialelor de construcție. 
 
În 2020 se împlinesc 47 de ani de la intrarea în exploatare a fabricii, 30 de ani de când pe actul său de identitate a fost înscris numele Celco și 23 de ani de la privatizarea companiei. Multe s-au schimbat în această perioadă. Compania Celco din zilele noastre este, în fapt, un grup de fabrici și de cariere de materiale de construcții. Acestea produc: BCA, adezivi și mortare, var, nisip și piatră. Capacitatea de producție a fabricii de BCA a crescut la 450.000 - 500.000 mc pe an, iar cota de pe piața internă, la 20%.
 
Am livrat șantierelor de construcții din întreaga țară milioane de metri cubi de BCA. În Dobrogea s-au ridicat cartiere întregi de locuințe, clădiri pentru unități economice, școli și spitale. Privind înapoi la lunga listă de proiecte la care CELCO a fost partener în acești 30 de ani, sunt foarte multe construcții cu care ne mândrim - Nord Residences Constanța, Mamaia Summerland, Lidl, Centrul de Afaceri ALMAR, Tomis Business Center ori Hotelul Scapino din Mamaia. Sunt doar câteva exemple dintre numeroasele clădiri moderne, rezistente și eficiente din punct de vedere energetic la care am avut onoarea de a fi parteneri.
 
 
Cum se construiește un brand de succes?
 
O companie de succes presupune un mix de curaj, expertiză, o echipă de oameni devotați, care cred într-un proiect gândit pe termen lung și investiții permanente prin care să oferi clienților mai mult decât un produs, o experiență care să îi motiveze să aleaga brandul CELCO.
Succesul companiei CELCO se datorează în primul rând investiției în cercetare și dezvoltare. Timpul nu stă în loc, iar domeniul materialelor de construcție este unul în continuă dezvoltare. Dacă nu muncești să îmbunătățești permanent calitatea produselor tale ești scos de pe piață.
Echipa CELCO a înțeles acest lucru din prima clipă, din momentul în care vechea întreprindere constănțeană a pornit pe drumul spre economia de piață.
Da, BCA este și va fi pentru mult timp de acum încolo cel mai apreciat material pentru zidării, dar trebuie să ții mereu pasul cu clienții și cerințele lor pentru a le oferi în fiecare an un produs mai performant. Plecând de la o singură rețetă, am ajuns să cream mai multe tipuri de BCA, în funcție de nevoile și gusturile din ce în ce mai diversificate ale consumatorilor. De la Setul termoizolator IZOMINERAL, la cel mai ușor BCA folosit ca material de zidărie în cadre, CELCO MEGATERM, până la CELCO STRUCTOTERM, folosit pentru structurile portante ale clădirilor am reușit să însumăm 180 de variante de zid, toate NZEB . Și plecând de la un simplu produs de bază, BCA, am ajuns să creăm un sistem complet de zidărie format din BCA și mortar de zidărie produs în fabrica noastră de adezivi. Fabrica pe care am pornit-o de la acest produs, ajungând azi să o exploatăm pentru 9 tipuri de adezivi, mortare și tencuieli care ne poartă numele. Și dacă tot vorbim de fabrici, cea mai modernă fabrică de var din Sud-Estul Europei este fabrica de var Celco de la Corbu. Un alt produs care ne poartă numele în diverse industrii, de la metalurgie și construcții, până la agricultură și sănătate.
 
 
 
Responsabilitatea socială a companiei

Conceptul „responsabilitate socială” face parte din etica noastră și ne referim, în primul rând, la responsabilitatea față de piață, față de angajați, furnizori, clienți, resurse și mediu și la acte de filantropie prin care contribuim la dezvoltarea comunității.
De-a lungul anilor, grupul de firme Celco s-au implicat în numeroase programe sociale, umanitare, culturale, medicale, sportive, religioase din care amintim: ajutorul îndreptat către sinistrații din județele Constanța și Suceava, sponsorizări către azile de bătrâni și case de copii, finanțarea oranizațiilor caritabile ce sprijină activitățile școlilor, liceelor și grădinițelor, instituții muzeale și lăcașuri de cult. Am redus amprenta de carbon prin demararea proiectului “Pădurea CELCO” în care am dat naștere la cea mai mare acțiune de împădurire inițiată de un producător de materiale de construcție. Peste 200 de voluntari ne-au fost alături în plantarea celor 6000 de puieți de sălcioară, acesta reprezentând doar începutul unui proiect de 20 ha de pădure tânară.
 
 
Am sprijinit cu precădere sectorul medical astfel, câteva spitale și clinici din județul nostru au primit sponsorizări importante. Spitalul Clinic Județean Constanța a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație: un aparat de radiologie digitalizat pentru secția pediatrie, patru aparate de dializă, un electroencefalograf pentru adulți și copii. De această aparatură vor beneficia, în fiecare an, mii de bolnavi. Pe timpul pandemiei Covid, Celco a achiziționat aparatură medicală necesară diagnosticării și tratării acestei maladii și consumabile, pe care le-a pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean Constanța, valoarea donației ridicându-se la 200.000 de euro. În plus, a achiziționat 18.500 de măști de protecție necesare cadrelor medicale din mai multe unități spitalicești și servicii medicale din Constanța, iar pentru medicii de familie a asigurat alte 1.300 măști de protecție.